2013. december 13., péntek

Novemberi terelés - megkésett beszámoló

November végén előre megfontolt szándékkal levonultunk Portelekre, egy hosszú hétvégére terelni. Nyáron az ilyesmit terelőtábornak szoktuk hívni, de most késő ősz volt, ezért inkább forraltborozásnak hívtuk. Tartottuk is magunkat ehhez a végsőkig, és számomra valami felfoghatatlan mennyiségű bort forraltunk meg, és fogyasztottuk el a három nap alatt hatan. Ennek fényében alakult a hangulat is, még Z is kártyázott velünk este, ami nagy szó :D 
Jutkáéknál még sosem aludtunk úgy, hogy nem a saját sátrunk volt a fejünk fölött, de így is minden szuper volt, nagyon jókat aludtunk a jó meleg padláson. 
Ami a dolog terelés részét illeti, ismét csak nagyon elégedett voltam a fiúkkal. Skótiban érzek némi bizonytalanságot időnként, de ezen nem vagyok meglepve, másfél éves, nála most jön majd a vízválasztó, én minden esetre kíváncsian várom, mi és hogyan fog alakulni vele a birkáknál. Chili hozta a szokásos formáját, ő már nemigen változik, már ami a terelési stílusát illeti. Amúgy erősen megváltozott, mert a szokásos tél eleji vedlésével úgy belehúzott, hogy pillanatnyilag egy alomnevelés után lévő szukára hasonlít kísértetiesen. És tartok tőle, hogy még nincs vége... Valószínűleg az ivartalanítás hatására vedlett le ilyen extrém módon (magához képest), de azért remélem, hogy ebből visszaszed valamennyit, mert így nem csinos. Csak emlékeztetőül, Chili az első képen júliusban (nyári bunda), a másodikon most a táborban (téli bunda).



Lassan eléri kopaszságban Scottyt... :S

Néhány kép még. Scott mozgásába, meg az egész, birkáknál tanusított viselkedésébe szerelmes vagyok. Konkrétan. :-)





Őőőőőrültek <3





Vasárnapra kicsit elromlott az idő. Csepergett... (sokkal szarabbul néz ki, mint amilyen volt ám) Skóti és Nessieke azért kitartóan dolgoztak. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése